Szomjaztam, és innom adtatok – Segítsünk együtt, hogy legyen ismét víz a kongói gyermekkórházban

Balog Márta, a Nyolc Boldogság Közösség nővére, az afrikai rendtartomány elöljárója Kongóban van, ahonnan segítségkérést küldött. Mivel olvasóink már többször is tanúbizonyságot tettek nagylelkűségükről, mely afrikai keresztény testvéreink segítését célozta, a Magyar Kurír és az Új Ember örömmel társul a közösség felhívásához: Segítsünk együtt!

sss.jpg

Balog Márta a tegnap az alábbiakat osztotta meg közösségi oldalán:

A kongói Kabindába érkezve nagyon szomorú hír várt minket, mert elromlott a vízszivattyú, ami ellátja a kórházat és a közösségi házat. A szivattyú egy fúrt forrásból, egy völgyből nyomta fel a vizet a kórháznak és nekünk. Nappal 35 fok, éjszaka 22 fok volt.

Engem nem is annyira zavart, hanem a kórházban alakult ki tragikus helyzet, hiszen nem volt víz. Megérkeztek pár hete az alultáplált, éhező gyerekek csoportjai, és már nem tudtak nekik vizet adni arra sem, hogy a gyógyszert bevegyék, és a speciális tápokat sem tudták elkészíteni nekik víz nélkül.

A közösségi testvérek a városban a Karitásztól hozták a vizet, míg két nap múlva ott is elromlott a vízszivattyú a túlterheltség miatt, és az egész városban a két működő kút szivattyúja is elromlott. Három nappal az érkezésem után már csak 10 liter ivóvíz maradt a házban 25 embernek, és vasárnapra (négy nap múlva) 350 vendéget vártunk ebédre.

img1rrrrr.jpg

A kabindai kórház szivattyúja már több mint két hete nem működik, mert Kongóban nem találnak hozzá alkatrészt. A betegek családtagjai gyalog elmennek a városon kívüli forrásokhoz, hogy vizet hozzanak a betegeknek, és mi is kocsival hordjuk hordókban a vizet. Mária nővér, a missziónk és a kórház igazgatója mondta, hogy új szivattyút kellene szerezni, de nincs rá pénz. Ezért most új feladatot vállaltam magamra, és megígértem neki, hogy

gyűjtök pénzt egy új szivattyúra. A szivattyú közzel 3 millió forintba kerül (LOMBARDINI 11LD626-3 ).

A Nyolc Boldogság Alapítvány vállalta, hogy fogadja az adományokat, és aztán megszervezi a pénz eljuttatását Kabindába, hogy megrendelhessék a szivattyút, amit Európából kell majd elszállítani hozzájuk.

Közösségünknek van egy közhasznú alapítványa, ahol várjuk a nagylelkű adományokat. A Nyolc Boldogság Alapítvány folyószámlaszáma: 10918001-00000046-84530004. A közleménybe írják be: kabindai szivattyú.

ee.jpg