Ferenc pápa szegényekkel ebédelt együtt

Több mint 1200-an várták a pápát november 19-én a VI. Pál teremben, hogy együtt ebédeljenek a szegények világnapja alkalmából.

Az Úrangyala imádság után kezdődött az ebéd, a Szentatyát már várták a vendégek, üdvözölték, leültek vele az asztalokhoz. A szegények és kísérőik, összesen több mint 1200 ember, megtöltötték a VI. Pál termet, amelyet egy óriási, különleges étteremmé alakítottak át erre az alkalomra. Ferenc pápa áldást mondott, majd hálát adott Istennek a barátság pillanataiért, hogy mindannyian együtt lehetnek, köszönetet mondott az ételért és azokért, akik elkészítették.

img1_9.jpg

A megterített, fehér és sárga virágokkal díszített asztaloknál fényképek és szelfik készültek, amelyek megörökítették a befogadás, a figyelem, a gondoskodás és a szeretet felejthetetlen pillanatait mindazok számára, akik az év többi részében a város közönyétől övezve az utcán élnek.

asztal.jpg

A Szeretetszolgálat Dikasztériuma által szervezett ebédet idén a Hilton Hotels ajánlotta fel. A menü úgy készült, hogy mindenki számára megfelelő legyen, azoknak is, akik nem keresztények és a vallási előírásaikat be kell tartaniuk. A ricottával és spenóttal töltött, parmezánszószos cannelloni után a vendégek párolt fehér húsgombócot kaptak paradicsomos-bazsalikomos szószban, karfiolpürével, majd desszertnek tiramisut és aprósüteményt.

Távozás előtt Ferenc pápa megáldotta a vendégeket, és köszönetet mondott azoknak, akik segítettek az ünnepi ebéd megszervezésében és felszolgálásában, azoknak, akik anyagilag segítettek abban, hogy az ebéd megvalósulhasson, és természetesen mindazoknak, akik jelen voltak és együtt ünnepeltek.

Forrás: Vatican News olasz nyelvű szerkesztősége

Fotó: Vatican News; Famiglia Cristiana